scrabbleprat.org

Qui som

El Club Scrabble El Prat és una associació sense ànim de lucre fundada l’any 2000 per un grup de aficionats pratencs d’aquest joc. Volíem gaudir del Scrabble i compartir l’experiència d’aquest joc de tauler amb les persones del nostre entorn i promocionar els valors de la interelació i de les activitats obertes i socialitzadores.

L’objectiu fonamental del club és ampliar i difondre els avantatges particulars d’aquest joc, per a grans i petits, és molt estimulant per als primers i clarament didàctic per als segons. Aprofitant, alhora, la vessant lúdica i socialitzadora d’aquest joc de tauler.

El Club de Scrabble El Prat és el club oficial més veterà als Païssos Catalans de Scrabble, creat fa 20 anys.

Originàriament, va començar com a grup de joc català i va ser dels primers en oficialitzar-se , sent un referent dins el moviment de l’Scrabble dels països Catalans .

Posteriorment, es va crear un grup de joc de Scrabble en espanyol. El club forma part de la AJS (Asociación Española de Jugadores de Scrabble) i el seu campionat compta en el rànquing de la FISE (Federación Internacional de Scrabble en Español).

Ha sigut un dels impulsors i creadors junt amb el Club de Scrabbe  Cerdanyola del Vallès i el Club de Scrabble de Manresa, de la creació de la FISC (Federació Internacional de Scrabble en Català) i el seu campionat dóna inici a la temporada, comptant per al RASCCAT(RAnquing  SCrabble CATalà) rànquing dels jugadors en català.

Els fins de la FISC són:
Coordinar les diferents entitats que practiquen de forma organitzada activitats relacionades amb el joc de l’Scrabble en la seva versió en català i, en general, promoure i fomentar l’ús lúdic de la llengua catalana a través del joc de l’Scrabble.
Per aconseguir les seves finalitats, la FISC realitza les activitats següents:
Compartir els recursos disponibles entre les entitats associades, unificar criteris i reglaments, organitzar activitats i competicions, incentivar i facilitar la creació de nous clubs, difondre i promoure la pràctica de l’Scrabble en català.

El Club de Scrabble el Prat tambè ha sigut pioner en la creació del’Scrabble Escolar, club on es và gestar el que actualment es un dels esdeveniments mes importants de l’Scrabble als Països Catalans,  El Campionat Escolar de Scrabble en Català,  aplegant escoles i alumnes d’arreu de la geografia catalana.

Aquest 2014 es porta a terme el 6è Campionat Escolar mes, de 7000 alumnes i 125 escoles han pasat desde fà 7 anys per les prèvies ,finals locals i Grans Finals ,activitat que creix any rera any, gràcies a l’implicacó de mestres , directors ,alumnes de les escoles  i d’entitats locals com l’Ajuntament del Prat de Llobregat i també al capital humà veritable motor i de l’èxit d l’activitat.