scrabbleprat.org

Primera trobada interfederativa de Scrabble escolar

El passat 26 d’abril, a iniciativa de l’Associació Argentina de Scrabble i la Federació Internacional de Scrabble en Català es va celebrar la primera trobada interfederativa per videoconferència. En aquesta ocasió, centrada en l’Scrabble escolar. 

Per la part argentina, hi van participar Horacio Moavro, president de l’Associació Argentina de Scrabble i Beto Romero, fundador del Club de Scrabble Lagos del Sur; per part catalana, Francesc Gallen, president de l’Associació Scrabble Escolar, Andreu Pont i Armand Sanmamed, vocals de la Federació Internacional de Scrabble en Català. A més vam comptar amb Norma Garza, scrabblista mexicana, vocal de la FILE i responsable del web “Palabras en Juego”.

Durant la sessió es van intercanviar les respectives experiències al voltant de l’Scrabble a les escoles, instituts i universitats. Beto Romero va exposar el seu projecte de introducció de l’Scrabble per als més petits; Francesc Gallen i Andreu Pont, van parlar, entre altres coses, sobre els campionats escolars en català i Norma Garza, ens va presentar la seva experiència de 16 semestres amb alumnes de la Universitat mexicana de Monterrey.

Tots els participants van coincidir a qualificar la trobada de fructífera i necessària, així com d’assenyalar que seria interessant d’anar ampliant les temàtiques i de poder-hi sumar altres federacions tan aviat com fos possible.

Finalment, els representants de l’Associació Argentina de Scrabble i de la Federació Internacional de Scrabble en Català van acordar d’estudiar les bases d’un futur acord interfederatiu d’agermanament i de col·laboració en activitats i projectes destinats a la promoció de l’scrabble i de les federacions respectives.

Documents adjunts:

PRIMER ENCUENTRO INTERFEDERATIVO DE SCRABBLE ESCOLAR

El pasado 26 de abril, por iniciativa de la Asociación Argentina de Scrabble y de la Federación Internacional de Scrabble en Catalán se celebró el primer encuentro interfederativ0 a través de videoconferencia. En esta primera ocasión, centrado en el scrabble escolar.

Por parte argentina, participaron Horacio Moavro, presidente de la Asociación Argentina de Scrabble y Beto Romero, fundador del club Lagos del Sur; por parte catalana, Francesc Gallen, presidente de la Asociación Scrabble Escolar y Andreu Puente y Armand Sanmamed, vocales de la Federación Internacional de Scrabble en Catalán. Además, contamos con la presencia de Norma Garza, scrabblista mexicana, vocal de la FILE y responsable de la web “Palabras en Juego”.

Durante la sesión se intercambiaron las respectivas experiencias en torno al scrabble en las escuelas, institutos y universidades. Beto Romero expuso su proyecto de introducción del scrabble para los más pequeños; Francesc Gallen y Andreu Puente, hablaron, entre otras cosas, sobre los campeonatos escolares en catalán y Norma Garza nos presentó su experiencia de 16 semestres con alumnos de la Universidad mexicana de Monterrey.

Todos los participantes coincidieron en calificar el encuentro de fructífero y necesari0, así como de señalar que sería una muy buena idea tanto que se realizaran encuentros de este tipo periódicamente como de ir ampliando las temáticas y de poder sumar otras federaciones tan pronto como fuera posible.

Finalmente, los representantes de la Asociación Argentina de Scrabble y de la Federación Internacional de Scrabble en Catalán acordaron estudiar las bases de un futuro acuerdo interfederativo de hermanamiento y de colaboración en actividades y proyectos destinados a la promoción del scrabble y de las federaciones respectivas.

Documentos adjuntos:

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *